Alpe d´Huez

300 årliga soldagar Skidresa till Alpe d'Huez

Alpe d'Huez är solskensstaden med mer än 300 soldagar per år. Snö och solsäkert - behöver du mer för en skidresa?

Inte om du frågar oss! Alpe d'Huez har allt du behöver på en resa med vänner från gymnasiet eller universitetet på en skidsemester. Skidåkning i världsklass för alla nivåer, grym afterski och ett galen nattliv.

5 Saker som är ett måste i ALPE D'HUEZ:

#1 SARENNE → Europas längsta svarta pist
#2 PALAIS DES SPORTS → Inomhus sportcenter
#3 3,330 meter höjd → Mont Blanc
#4 UTOMHUSPOOL → Whats not to like
#5 HUNDSLÄDE → Perfekt när du mött skönaste tjejen/killen

LÄS MER OM ALPE D'HUEZ HÄR →

Fakta om Alpe d'Huez

250 km pister

80 liftar

147 kmBlå pister
63 kmRöda pister
40 kmSvarta pister

Alpe d´Huez

Byns höjd 1860 m

Högsta skidåkning 3330 m

Liftkapacitet 92997 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 16 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Marmotte 2300

Stadium Piste

Signalet

Pic Blanc

Populära lägenheter i Alpe d'Huez

Solrig, festlig og fantastisk Alpe d'Huez ✘ Summitweek

Alpe d'Huez är en klassiker som är en av de främsta skidorterna i Alperna - men de nöjer sig inte med det. Varje år moderniserar de området för miljoner!

Skidåkningen

Skidområdet Alpe d'Huez är helt perfekt för alla oavsett vilken nivå du befinner dig på. Det finns 250 kilometer pist i området, som ligger på Alpernas klart bästa plats. Det beror på att solen är här nästan året runt! Men det betyder inte att snön saknas. Alpe d'Huez är otroligt snösäker, och om snön saknas är Alpe d'Huez den franska destinationen med flest snökanoner i området.

Skidområdet är uppdelat så att nybörjare inte åker vilse till de svarta sluttningarna för lätt. Les Grandes Rousses har alla nybörjarvänliga backar närmast staden och är därmed lättillgängliga. De mer avancerade och utmanande svarta och röda är något längre ute i området. Du kan nå en höjd av 3,330 meter, där du får en fantastisk utsikt över Mont Blanc. Alpe d’Huez har också Europas längsta svarta pist, Sarenne, på hela 16 kilometer. Så vem ska du utmana för en lång runda med mycket mjölksyra i benen?

EVENEMANG

Summitweek är naturligtvis värd för massor av coola evenemang i Alpe d’Huez - allt från La Folie Douce med hög volym och fart till de väldigt tysta evenemangen där du kan träffa guiderna och få svar på dina frågor om din skidsemester. Du kan också komma till stora middagsevenemang, pubcrawl, picknick i snön och mycket, mycket mer. Det är faktiskt det vi fortsätter att ge - särskilt om du har ett av våra Summitweek-armband. Då är du garanterad tillgång till alla våra evenemang och får också tillgång till ett stort antal bra rabatter i hela staden.

COVID-19 OCH ALPE D'HUEZ

Enligt traditionell kultur är afterski i Alperna i ett livligt inslag, men på grund av rådande omständigheter uppmanar vi kraftigt att alla våra gäster följer folkhälsomyndighetens riktlinjer och är särskilt uppmärksamma och försiktiga när ni reser på skidsemester. Vi vill även göra er uppmärksamma på att barer, restauranger och andra faciliteter kan ha restriktioner eller vara helt stängda på grund av Covid-19. Håll dig uppdaterad om läget gällande din skidort och vilka eventuella restriktioner som råder här.

AKTIVITETER 

Förutom skidåkning i världsklass har staden också mycket mer att erbjuda! I Alpe d'Huez hittar du bland annat en uppvärmd utomhuspool och ishall. Du kan också få utlopp för överenergin i stadens idrottscenter, Palais des Sports, där du kan spela inomhusfotboll, squash, badminton, tennis - eller hur är det spinning eller en tur på klättringväggen?

Vill du få pluspoäng hos den vackra tjejen eller killen från klassen? Då är det om någonstans möjligt här! Luta dig tillbaka och se fram emot att tillhandahålla det vackra snöiga landskapet i Alpe d'Huez från en släde som blir dragen av hundar. 

LÄGENHETER

När du åker på en gruppskidsemester med Summitweek till Alpe d'Huez finns det olika alternativ för boende. Våra lägenheter ligger i den nyare delen av staden. De flesta av våra komplex ligger nära pisten och en kort promenad till centrum. I lägenheterna är allt nödvändigt - kök, dusch, toaletter och sovplats i form av våningssängar och bäddsoffor. Och så är vi i Frankrike, så den läckra täckena ... de får du inte här. Ofta finns det en filt istället för en täcke, men då måste du ligga nära för att hålla värmen.

Om du vill bo på ett hotell med halvpension och ha lite mer lyx, finns det möjligheten att uppgradera till ett av våra hotell i Alpe d'Huez. Hotell är vanligtvis lite högre standard och rummen är vanligtvis för två personer. Det finns en gräns för hur många som kan uppgradera - men om du och dina vänner känner för det kommer vi att göra vårt bästa för att hitta rätt för dig.

Våra boende i Alpe d'Huez

AccommodationTypes