Les Arcs

Skidåkning i världsklass väntar! Skidresa till Les Arcs

I Les Arcs får du pister över och under trädgränsen, glaciärskidåkning, massor av offpist, nybörjar-pister högt upp och toppar med panoramautsikt till bland annat Mont Blanc.

Som om det inte räcker, väntar ett riktigt bra fest - för Les Arcs har naturligtvis en av de mycket populära afterski: La Folie Douce! Den franska afterski-kedjan garanterar dag efter dag en fest du absolut inte vill missa.

OBS: Du kan bara komma till Les Arcs om du är en större grupp som reser tillsammans.

5 Saker som är ett måste i LES ARCS:

#1 422 → Kilometer pist - och alla är värda ett besök!
#2 3 226 HÖJDMETER → Mont Blanc
#3 NATTKLUBB → Red Hot Saloon
#4 BARER → Les Belles Pintes
#5 AFTERSKI → La Folie Douce

LÄS MER OM LES ARCS HÄR →

Fakta om Les Arcs

425 km pister

134 liftar

225 kmBlå pister
145 kmRöda pister
55 kmSvarta pister

Les Arcs

Byns höjd 1800 m

Högsta skidåkning 3250 m

Liftkapacitet 220000 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 8 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Arcabulle

Arpette

Mont Blanc

Le Slalom

Arc 1950

Vanoise Express

Härlig & snösäker skidresa Les Arcs ✘ Summitweek

Två toppar över 3 000 meter - och det toppar inte här! Les Arcs är en stensäker vinnare för årets skidsemester

SKIDÅKNINGEN

I Les Arcs finns det skidåkning för alla nivåer - vänner från gymnasiet eller universitetet kan alla gå med. Pisterna är varierande och du hittar allt från lugna, breda backar för nybörjare som liknar bambi på hal is, till svarta puckelpister för de som inte har lekt av sig på länge.

Om du är en tävlingsinriktad person kan du prova speed-ski pisten, där hastigheten i skrivande stund är 251 km / h. Ja, du läste rätt. Det är vad vi kallar hastighet!

Skidområdet Les Arcs är anslutet till La Plagne. Om du vill åka skidor i detta område också, se till att uppgradera ditt liftkort. Annars kommer du att befinna dig i en situationen längst ner på en piste, med en liftkort som inte fungerar - och det är lite som att tas in i dörren till en klubb, där du inte är gammal nog.

EVENEMANG

Summitweek arrangerar naturligtvis massor av evenemang i Les Arcs för dig och din grupp - allt från La Folie Douce med fullt fart till lugna evenemang, där du kan träffa guiderna och få svar på dina frågor om din skidsemester.

 

AKTIVITETER

Förutom skidåkning i världsklass har Les Arcs också mycket mer att erbjuda! Du hittar bland annat ett stort inomhuscenter, Centre Aqualudique d'Arc 1800. Här kan du ta din flirt för att bli bortskämda i poolen, jacuzzin, hamam eller göra allt lite varmare i bastun. Om du inte har bränt allt krutt, eller om kroppen absolut INTE behöver ligga horisontellt på soffan för senare, kan du göra av med överenergin i centrumets fitnessavdelning.

För de som har barnasinnet kvar kan vi på Summitweek bara rekommendera en tur på pulkabacken - och nej, det är inte för barn! Du är garanterad ett gott skratt, bra videor och snöplatser som du inte visste att snön kunde komma in.

Sist men inte minst kan du också utmana vänner från gymnasiet eller universitetet i bowling. För det kan vara så att de kan slå dig på pisten - men inte i bowling!

LÄGENHETER

När du åker på gruppresa med Summitweek till Les Arcs i Frankrike, finns det olika möjligheter för boende. Du kan bo i billiga lägenheter, där det vanligtvis finns våningssängar, eller på ett hotell i dubbelrum med halvpension - allt beror på pengar. Ring oss för att höra mer om dina alternativ!

COVID-19 OCH LES ARCS

Enligt traditionell kultur är afterski i Alperna i ett livligt inslag, men på grund av rådande omständigheter uppmanar vi kraftigt att alla våra gäster följer folkhälsomyndighetens riktlinjer och är särskilt uppmärksamma och försiktiga när ni reser på skidsemester. Vi vill även göra er uppmärksamma på att barer, restauranger och andra faciliteter kan ha restriktioner eller vara helt stängda på grund av Covid-19. Håll dig uppdaterad om läget gällande din skidort och vilka eventuella restriktioner som råder här.