Tignes

Tignes är bara bäst! Skidresa till Tignes

Tignes har länge varit en av våra favoritdestinationer när det gäller skidsemester. Allt är lättillgängligt i staden, lämpligt för stora gruppresor och skidområdet är i världsklass.

I Tignes hittar du allt du behöver för att göra din skidsemester till en stor framgång - vi garanterar att du får en skidsemester du sent kommer att glömma - och aldrig ångra!

Staden är indelad i flera nivåer, där vi i Summitweek främst bor i det högsta distriktet, Val Claret, men också i mitten, Le Lac. Du hittar en mängd bra barer, afterski, nattklubbar och naturligtvis ett skidområde som är över 300 kilometer med pister som är anslutet till Val d'Isére.

5 SAKER SOM ÄR ETT MÅSTE I TIGNES:

#1 SKIDÅKNING → Espace killy, 300 km.
#2 AKTIVITETER → Paraglide, pulkaåkning m.m
#3 SEVÄRDHETER → Eye of the Needle
#4 3 456 HÖJDMETER → Grand Motte
#5 RESTAURANG → L'ARTI & L'Armailly

BONUSINFO: Tignes uttalas utan 's', så du säger egentligen bara "Tinge".

LÄS MER OM TIGNES HÄR → 

 

Fakta om Tignes

300 km pister

90 liftar

170 kmBlå pister
78 kmRöda pister
52 kmSvarta pister

Tignes

Byns höjd 2100 m

Högsta skidåkning 3456 m

Liftkapacitet 147000 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 10 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Le Lac

Snowpark

Grande Motte

Val Claret

Populära lägenheter i Tignes

Allt och lite till! Tignes ✘ Summitweek

Det viktigaste att se när du är på skidsemester i Tignes. Afterski på Corocico, skidåkning i det fantastiska Espace Killy-området, maxat nattliv och enkel tillgång till allt. Behöver du något annat?

SKIDÅKNINGEN

Det finns nästan ingen bättre skidåkning i Alperna än du hittar i Tignes i Frankrike. Den delar det stora 300 kilometer långa skidområdet, Espace Killy, med Val d'Isére, där du hittar glaciärskidåkning på 3456 meter, två stora fun-parks och ett hav av off-pist-möjligheter som bara väntar på att bli uppåkta. Kort sagt, möjligheterna är oändliga och du kommer alltid att kunna hitta de utmaningar du letar efter på pisten.

Exakt utmaning får du både som en erfaren skidåkare, men också om du har lite färre timmar med hala plankor under dina fötter, eller kanske ingen erfarenhet alls. Det effektiva hissystemet tar dig snabbt ut i terrängen och upp till den Instagramvänliga miljön fylld med både utmanande röda backar, men också mildare grönt och blått. Hela skisystemet är i en upphöjd position, vilket säkerställer snöklädda berg under hela säsongen, som sträcker sig från november till början av maj.

EVENEMANG

Naturligtvis finns det massor av evenemang i Tignes. Allt från vilda afterski-evenemang på La Folie Douce till pizzafest på Cocorico tidigt på kvällen. Möjligheterna är många, och vi har tidigare hållit nästan alla tänkbara skid- och sällskapsevenemang du kan komma på. På Summitweek gör vi alltid vårt bästa för att din skidsemester ska bli riktigt njutbar och oförglömlig vecka med massa nya minnen.

Du kommer att kunna ta reda på exakt vad som händer den veckan du ska ner där My Summit. Om du reser med ett gymnasium eller ett universitet som har specifika önskemål för vad ni vill ha med i veckans schema, hittar vi en lösning som passar er grupp perfekt - nästan ingenting är omöjligt i Tignes!

Köper du dessutom vårt Summitweek armband, är du garanterad tillgång till alla våra evenemang under veckan samt ett stort antal bra rabatter på både barer, klubbar och restauranger i hela staden.

AKTIVITETER

Om du vaknar upp en dag med lite för ömma ben, efter gårdagens skidåkning på de många långa backarna, och kanske vill ha en kort paus från skidåkningen, så finns det många alternativ i Tignes! Det är bland annat mycket populärt att hitta badkläderna och besöka den stora inomhuspoolen. Som en extra bonus ger ditt liftkort dig fri tillgång till ett besök i poolen.

Det finns också ett stort urval av bra restauranger i både Val Claret och Le Lac. Här hittar du allt från goda, gammaldags franska kulinariska upplevelser till något mer bekant snabbmat. De absolut bästa hamburgarna du får på Loop, vilket definitivt är värt ett besök, medan Wok och Wraps kan rekommenderas på Tignes Cuisine. Om du letar efter en rekommendation om franska delikatesser är La Pignatta en bra satsning.

LÄGENHETERNA

Alla våra lägenhetskomplex i Tignes ligger i den attraktiva övre staden, Val Claret, om du inte specifikt vill bo i Le Lac. De är alla i bästa klassiska franska stil och standard, vilket betyder enkla lägenheter med allt du behöver för din skidsemester. Här bland annat kök, dusch, toalett och sovplatser, som ofta är våningssängar och / eller bäddsoffor. Den typiska lägenhetsstorleken är 4-6 personer, men med möjlighet att både större och mindre på begäran.

COVID-19 OCH TIGNES

Enligt traditionell kultur är afterski i Alperna i ett livligt inslag, men på grund av rådande omständigheter uppmanar vi kraftigt att alla våra gäster följer folkhälsomyndighetens riktlinjer och är särskilt uppmärksamma och försiktiga när ni reser på skidsemester. Vi vill även göra er uppmärksamma på att barer, restauranger och andra faciliteter kan ha restriktioner eller vara helt stängda på grund av Covid-19. Håll dig uppdaterad om läget gällande din skidort och vilka eventuella restriktioner som råder här.

Våra boende i Tignes

AccommodationTypes