Val Thorens

Toppen av toppen! Skidresa till Val Thorens

Europas bästa och högst belägna skidområde gör Val Thorens till en samlingsplats för blivande skidåkare år efter år - och staden lever verkligen upp till förväntningarna!

Varför ska en skidsemester gå till Val Thorens? Vi berättar det för dig. Här samlas allt på ett ställe - och det är inte utan anledning Val Thorens blev utsett till Europas bästa skidestination år efter år. Du får 140 km pist i grundpaketet (med möjlighet att utöka till 600 pistkilometer), afterski i världsklass och stadsliv och unika möjligheter för bra boende. 

5 saker som är ett måste i Val Thorens:

#1 SKIDÅKNING → Les 3 Vallées
#2 AKTIVITETER → Pulkaåkning, zipline m.m.
#3 HÖG BELAGD BY → By 2300m /Skidåkning 3200m 
#4 OFFPIST → Överallt!
#5 NATTMAT → Ska vara från Facefood

Läs mer om Val Thorens här →

Fakta om Val Thorens

600 km pister

163 liftar

312 kmBlå pister
216 kmRöda pister
72 kmSvarta pister

Val Thorens

Byns höjd 2300 m

Högsta skidåkning 3230 m

Liftkapacitet 260000 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 8 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Resort Centre

Zip wire

Cime Caron

Les 2 Lacs

Populära lägenheter i Val Thorens

Världens bästa Val Thornes ✘ Summitweek

Välkommen till världens bästa Val Thorens!

BYN

Val Thorens är faktiskt tvådelad - en övre och en nedre del. De två delarna är indelade av snöplatsen och sportcentret i mitten. I övre distriktet hittar du barer, restauranger och nattliv. I det nedre distriktet hittar du små, lokala restauranger och en lite mer avslappnad atmosfär. Du kan gå mellan de två distrikten på cirka femton minuter - ett som också går med buss runt staden.

SKIDÅKNINGEN

Det är inte utan anledning att Val Thorens utses till världens bästa skidort år efter år. Skidåkningen här är helt topp och förtjänar att hyllas varje gång! Själva staden ligger på 2300 meters höjd, vilket innebär att du är 100% säker på snö här. Skidområdet i sig sträcker sig med inte mindre än 600 kilometer pistar - så ingenting att köra runt på samma tråkiga backar dag efter dag. Du kan också komma runt systemet med det moderna liftsystemet enkelt och snabbt. För er som vill vara i parken - inte en sådan grön - finns det flera olika parker för er, där ni garanterat trötta ben! I ditt liftkort ingår 140 km pist, du får tillgång till 600 km pist mot en betalning.

EVENEMANG

Val Thorens levererar inte bara på pisten. Under säsongen håller vi massor av evenemang! På pisten kan du se fram emot picknick- och slalomtävlingar. Efter dagens skidåkning erbjuder vi feta konserter med kända artister på La Folie Douce och pubcrawl. Men det är inte bara under dagen vi har tänkt på dig. Vi gör samma sak på natten, där vi har bjudit in artisterna att leverera en grym show för dig. Som sagt, Val Thorens sover aldrig - och det gör inte du heller!

COVID-19 OCH VAL THORENS

Enligt traditionell kultur är afterski i Alperna i ett livligt inslag, men på grund av rådande omständigheter uppmanar vi kraftigt att alla våra gäster följer folkhälsomyndighetens riktlinjer och är särskilt uppmärksamma och försiktiga när ni reser på skidsemester. Vi vill även göra er uppmärksamma på att barer, restauranger och andra faciliteter kan ha restriktioner eller vara helt stängda på grund av Covid-19. Håll dig uppdaterad om läget gällande din skidort och vilka eventuella restriktioner som råder här.

AKTIVITETER

Är det ett flygplan? Nej - det är ju du! Har du alltid velat flyga? Det kan du i Val Thorens. Eller.... nästan! Längst upp på Orelle, 3 230 meter över havet, startar Europas högsta linbana. I över en kilometer svävar du med hastigheter över 100 kilometer per timme över dalen tills du träffar motsatt topp på 3000 meter över havet.

Om det bara är för snabbt för dig, kan du, tillsammans med en instruktör, paraglida i de högre luftlagren och se Val Thorens på ett helt nytt sätt - och därmed inte på samma sätt som du tittar på honom/henne från A-klass klockan fyra på morgonen. Men det slutar inte här. För i Val Thorens i Frankrike kan du också prova go kart på is, snöskoter, bowling eller hur är det med en tur till sportcentret så att du kan hålla din vältränade kropp i form? Och nämnde vi förresten att det också finns möjlighet till en sex kilometer lång pulkabacke på en separat pist? Precis som du på Tinder kan swipea hela tiden och killar/tjejer aldrig slutar att komma fram, kommer du aldrig att få slut på matchningar i aktiviteter i Val Thorens.

LÄGENHETER

Nu när vi pratar om matches, låt oss bara ge bostäderna i Val Thorens en superlike! För oavsett var du bor i Val Thorens bor du nära pisten. Vi vet alla detta - vi vill undvika att släpa våra skidor och snowboards mer än absolut nödvändigt, och du gör det här. Val Thorens är byggd för skidåkare - och det gillar vi!

Lägenheterna är enkla och tillgodoser behovet av att sova. Det finns allt du behöver - men det är inte ett lyxhotell med 5 stjärnor. Ofta finns det filtar istället för täcken i lägenheterna.

Om du vill ha lite mer lyx, finns det alternativet att uppgradera till hotell. Här ingår ofta kvart eller halvpension och du bor bara två och två. Om du är många och fortfarande vill bo tillsammans, rekommenderar vi några av våra läckra chalet-lägenheter i Val Thorens!

Våra boende i Val Thorens

AccommodationTypes