Livigno

Pulserande nattliv väntar! Skidresa till Livigno

Långa och breda backar, inga liftköer, utsökt mat, billig shopping och ett pulserande nattliv - vad ska man inte gilla?

Som en bonus är Livigno beläget på en höjd av 1 816 meter och erbjuder skidåkning upp till en höjd av 2 796 meter. Det gör staden snö-säker hela säsongen! Som om detta inte är fallet är staden också taxfree - det vill säga billigt på det coola sättet.

OBS: Du kan bara komma till Livigno om du är en större grupp som reser tillsammans.

5 SAKER SOM ÄR ETT MÅSTE I LIVIGNO:

#1 115 KILOMETER PIST → Kan du hinna med alla?
#2 OFFPIST → Är helt underbar på Mottolino-sidan
#3 TAXFREE STAD → Så shoppa galet!
#4 HELISKI → Du, snön och bergen. Vågar du?
#5 PARAGLIDING → En oförglömlig upplevelse

LÄS MER OM LIVIGNO HÄR →

Fakta om Livigno

115 km pister

32 liftar

30 kmBlå pister
65 kmRöda pister
20 kmSvarta pister

Livigno

Byns höjd 1816 m

Högsta skidåkning 2796 m

Liftkapacitet 47300 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 7 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Livigno

Mottolino

Lago

Passo del Gallo

Trepalle

Taxfree skidresa Livigno ✘ Summitweek

SKIDÅKNINGEN

Livigno består av 115 kilometer pist fördelade över två bergssluttningar - Carasolle och Mottolino - som tillsammans utgör hela skidområdet. Det finns 32 skidliftar som transporterar dig snabbt och enkelt runt systemet. Om du är ny på skidåkning, eller kanske inte är den mest erfarna med att åka skidor, så är Livigno platsen för dig! Detta är ett riktigt bra område för nybörjare med hela 30 kilometer blå pist.

Om du älskar puder, hittar du också markerade freerideområden på Mottolino-sidan - ett mekka för puderdyrkaren!

EVENTS

Möjligheterna i Livigno är nästan oändliga, och det resulterar ofta i ett fullsatt evenemangsprogram fyllt med stora upplevelser och möjligheter för alla. Vid Summitweek gör vi vårt yttersta för att sätta ihop ett unikt program med spännande evenemang för just din grupp.

AKTIVITETER 

Vi vet att shopping kanske inte är överst på listan med saker att göra på skidsemester - men att shoppa i en taxfree-stad, det är alltid något!

Men om du vill ha några extraordinära upplevelser, eller imponera på den snygga killen i klassen, skulle vi rekommendera en paragliding-resa över bergen och Livignos dal. Du kan också hyra snöskor och gå upp i terrängen och njuta av det vackra landskapet. Det kanske låter lite som en kliché, men vi säger er, det går upp direkt på Instagram!

Om det är det stora du vill uppleva kan du prova heliski i Livigno. Du börjar med en helikoptertur över Livigno och landar slutligen på en orörd bergstopp och får möjlighet att åka skidor i helt ny snö. Bara du, snön och bergen!

LÄGENHETER

Summitweek har lägenhetskomplex i hela Livigno. Oavsett var du bor, så är både staden och backarna inom räckhåll nära det effektiva och kostnadsfria bussystemet som finns tillgängligt. Lägenheterna är inredda väldigt enkelt och tillgodoser behovet av att laga mat och sova. Du hittar alltid allt du behöver i lägenheterna i form av kök, dusch, toalett och sovrum i form av våningssängar och bäddsoffor.

Ska det vara lite mer lyxigt? Det finns också möjligt att få plats på ett av de läckra hotellen i staden. Här kan du få halvpension med köpet, du behöver alltså inte tänka på matlagning under veckan - och här bor du vanligtvis två och två. Så det finns lite mer utrymme och det hela är bara lite trevligare.

COVID-19 OCH LIVIGNO

Enligt traditionell kultur är afterski i Alperna i ett livligt inslag, men på grund av rådande omständigheter uppmanar vi kraftigt att alla våra gäster följer folkhälsomyndighetens riktlinjer och är särskilt uppmärksamma och försiktiga när ni reser på skidsemester. Vi vill även göra er uppmärksamma på att barer, restauranger och andra faciliteter kan ha restriktioner eller vara helt stängda på grund av Covid-19. Håll dig uppdaterad om läget gällande din skidort och vilka eventuella restriktioner som råder här.