Sestriere

Stort och snösäkert Skidresa till Sestriere

400 kilometer pister, 2 000 meters höjd och skidåkning hela vägen till Frankrike - det är bara tre av de saker som gör Sestriere till en vinnare på årets skidsemester!

Naturligtvis klagar vi inte över att de också var värd för de olympiska spelen 2006 och därmed fick en enorm uppgradering.

OBS: Du kan bara komma till Sestriere om du är en större grupp som reser tillsammans.

5 SAKER SOM ÄR ETT MÅSTE I SESTRIERE:

#1 SKIDÅKNINGEN → 400 perfekta kilometer pist
#2 FRANKRIKE → Ta en dagstur till Montgenevre i Frankrike
#3 WORLD CUP PISTEN → Du måste prova det!
#4 SPA ERATO → På Hotel Principi de Piemonte
#5 SNÖ-SCOOTER → Utmana dina vänner och ha en god eftermiddag.

LÄS MER OM SESTRIERE HÄR →

En skidresa du sent kommer glömma Sestriere ✘ Summitweek

Sestriere är en del av Via Lattea, vilket betyder mjölkvägen. Men du tänker inte dricka mycket mjölk här - för här är hastigheten under hela säsongen!

SKIDÅKNINGEN

Det säger sig självt att när det är 400 pistkilometer finns det något för alla. Skidåkningen i Sestriere har allt från blå till svarta sluttningar - alla med en sak gemensamt: De är välvårdade och breda. Så du kan ta klassbambi på en gratis åktur på en skidsemester här, för det finns också en pist för henne eller honom!

Är du en erfaren skidåkare, eller bara galen på det lösa pulvret, så se fram emot offpisten i Sestriere. Det är unikt!

Sestriere i Italien är en gammal olympisk värdstad, så om du vill åka skidor där de bästa har stått, kom ihåg att prova VM-pisten!

Om du, som oss, tycker att franska flickor är lite charmiga, så finns det goda nyheter för dig. Du kan ta en dagsutflykt till den franska sidan av Montgenévre skidområdet. Här väntar både fett skidåkning, vackra flickor och läckra franska delikatesser!

EVENTS

Möjligheterna i Sestriere är nästan oändliga, och det resulterar ofta i ett fullsatt evenemangsprogram fyllt med fantastiska upplevelser och möjligheter för alla. Möjligheterna är stora i Sestriere, och vi gör vårt yttersta för att sätta ihop ett unikt program med spännande evenemang för just din grupp.

AKTIVITETER 

Är dina ben trötta efter många dagar på skidor? Då är det lyckligtvis tillräckligt att hänge sig åt i Sestriere - förutom att förstöra sluttningarna. Om du vill imponera på den söta flickan i klassen tar du henne till spaet. Summitweek rekommenderar Spa Erato på Hotel Principi de Piemonte.

Om det inte räcker till för att det ska gå hem, så är det en sak som fungerar varje gång: En tur i en hundspann! Hoppa på hundspann, luta dig in mot varandra, få vind i håret och le på dina läppar - det kan inte gå fel.

Om det är du och dina vänner som ska ha kul tillsammans, utmana varandra på en snöskoter - för det är inte säkert att det är den bästa skidåkaren som också är bäst på ett sådant djur.

LÄGENHETER

Summitweek har lägenhetskomplex i hela Sestriere. Lägenheterna är inredda väldigt enkelt och tillgodoser behovet av att laga mat och sova. Du hittar alltid allt du behöver i lägenheterna i form av kök, dusch, toalett och sovrum i form av våningssängar och bäddsoffor.

Ska det vara lite mer delikat? Då är det också möjligt att få plats på läckra hotell i staden. Här kan du få halvpension med köpet, så att du inte behöver tänka på matlagning under veckan - och här bor du vanligtvis två och två. Så det finns lite mer utrymme och det hela är bara lite trevligare.

COVID-19 OCH SESTRIERE

Enligt traditionell kultur är afterski i Alperna i ett livligt inslag, men på grund av rådande omständigheter uppmanar vi kraftigt att alla våra gäster följer folkhälsomyndighetens riktlinjer och är särskilt uppmärksamma och försiktiga när ni reser på skidsemester. Vi vill även göra er uppmärksamma på att barer, restauranger och andra faciliteter kan ha restriktioner eller vara helt stängda på grund av Covid-19. Håll dig uppdaterad om läget gällande din skidort och vilka eventuella restriktioner som råder här.