Bad Gastein

Festlig skidsemester Skidresor till Bad Gastein

760 kilometer pist totalt på ditt liftkort med 201 kilometer pist som är sammanhängande, och 5 skidområden - det är vad du får i ditt liftkort till Bad Gastein!

Vad du också får på en skidsemester till Bad Gastein är ett pulserande nattliv och afterski i världsklass, där du festar till sena natttimmarna.

OBS: Du kan endast komma till Bad Gastein, om ni är en stor grupp som åker tillsammans.

5 SAKER SOM ÄR ETT MÅSTE I BAD GASTEIN:

#1 FELSENTHERME → Spaanläggning med vatten upp till 36 grader
#2 760 PISTE KILOMETER → På flera berg
#3 FEM SKIOMRÅDER → Koherent
#4 BARER → Silverbullet
#5 25 SKIING WAYS → Ingår i liftkortet

LÄS MER OM BAD GASTEIN HÄR →

Fakta om Bad Gastein

760 km pister

271 liftar

275 kmBlå pister
390 kmRöda pister
95 kmSvarta pister

Bad Gastein

Byns höjd 1002 m

Högsta skidåkning 2700 m

Liftkapacitet 370000 per/t

Off-pist Ja

Längsta nedfart 10 km

Fun-parkJa

Skidåkning

Barn

Nybörjare

Erfarna

Experter

Off-pist

Snowboard

Byn

Charm

After-ski

Shopping

Matställen

Webcam

Bergstation

Snowpark

Världsklass skidsemester Bad Gastein ✘ Summitweek

Skidåkning, evenemang och aktiviteter - du kommer definitivt aldrig att bli uttråkad på en skidsemester till Bad Gastein!

SKIDÅKNINGEN

Använd hatt och skyddsglasögon - eftersom du är för upptagen (!) För att ta dig runt hela skidområdet på en skidsemester här. Gasteiner-dalen, som Bad Gastein är en del av, erbjuder 201 kilometer pister i fem skidområden.

BAD GASTEIN: Erbjuder olika backar för alla skidnivåer. Förutom ett antal backar finns det både en fantastisk utsiktsplattform och Europas högsta hängbro - det är insta vänligt om något! Du hittar också områdets nöjesfält här om du vill prova på det.

BAD HOFGASTEIN: Liksom Bad Gastein erbjuder området ett brett utbud av backar för alla, både över och under trädgränsen. Här hittar du bland annat östra Alpernas längsta pister - resan från topp till botten är hela 10,5 kilometer. Så vem behöver utmanas och få mjölksyra i benen?

SPORTGASTEINLängst ner i Gasteindalen hittar du Sportgastein. Här hittar du backar av högsta kvalitet för alla skidåkare. Området ligger i en nationalpark, så här är goda chanser för perfekta foton för Instagram!

GRAUKOGEL: Det lilla området i Bad Gastein är populärt bland både lokalbefolkningen och säsongsarbetare. Det finns ofta gott om utrymme i backarna, så du kan öva på de breda svängarna.

DORFGASTEIN: Pisterna här är lite bredare och mindre branta än i resten av Gasteinertals skidområde, vilket är särskilt fördelaktigt om ni inte är på samma nivå med skidåkningen.

... och utöver allt detta finns det faktiskt 500 fler pister i ditt liftkort. Det kräver en bussresa till vissa andra skidområden - inklusive Wagrain, Alpendorf och Schladming.

EVENTS

Möjligheterna i Bad Gastein är nästan oändliga, och det resulterar ofta i ett fullsatt evenemangsprogram fyllt med fantastiska upplevelser och möjligheter för alla. Möjligheterna är stora i Bad Gastein, och vi gör vårt yttersta för att sätta ihop ett unikt program med spännande evenemang för just din grupp.

AKTIVITETER 

Vi vet att det kan låta lite konstigt - men när du är i Bad Gastein, lura inte dig själv för en upplevelse i termiska bad. Termiskt vad är det, kanske du tänker - men överallt i staden hittar du dessa termiska bad. Om du vill prova detta rekommenderar vi Felsentherme, som har en uppvärmd utomhuspool vid 36 grader, vattenfall, rutschbanor och bastu. Allt vatten kommer direkt från de varma källorna och byts varje dag. 

LÄGENHETER

Summitweek har lägenhetskomplex i hela Bad Gastein. Oavsett var du bor, så är både staden och backarna inom räckhåll nära det effektiva och kostnadsfria bussystemet som finns tillgängligt. Lägenheterna är inredda väldigt enkelt och tillgodoser behovet av att laga mat och sova. Du hittar alltid allt du behöver i lägenheterna i form av kök, dusch, toalett och sovrum i form av våningssängar och bäddsoffor.

Ska det vara lite mer lyxigt? Det finns möjlighet att få plats på något av de läckra hotell i staden. Här kan du få halvpension på köpet, så att du inte behöver tänka på matlagning under veckan - och här bor du vanligtvis två och två. Så det finns lite mer utrymme och allt är bara lite trevligare.

COVID-19 OCH BAD GASTEIN

Enligt traditionell kultur är afterski i Alperna i ett livligt inslag, men på grund av rådande omständigheter uppmanar vi kraftigt att alla våra gäster följer folkhälsomyndighetens riktlinjer och är särskilt uppmärksamma och försiktiga när ni reser på skidsemester. Vi vill även göra er uppmärksamma på att barer, restauranger och andra faciliteter kan ha restriktioner eller vara helt stängda på grund av Covid-19. Håll dig uppdaterad om läget gällande din skidort och vilka eventuella restriktioner som råder här.